Llar d’Infants “El Passeig”, Bellvitge

La sol·licitud rebuda fa referència a la transformació del pati en jardí. En les reunions entre l’equip educatiu i Albera es van definint les prioritats d’actuacions a realitzar per fer la transformació de l’espai. S’estudien diferents propostes, tenint sempre en compte les característiques especials de l’espai.

ESTAT PRÈVI: La distribució actual dels espais és la d’origen, quan es va construir la Llar d’Infants i presenta diversos problemes de mobilitat. Els principals esculls són la sectorització amb baranes de ferro dels espais de sortida de les estances i el desnivell existent entre aquestes petites terrasses i el pati de sorra. Hi ha també diversos elements disposats en la zona de sorra que empetiteixen l’espai o estan en desús.

   

PROPOSTES: S’estudien diverses propostes d’actuació, prioritzant l’eliminació de barreres arquitectòniques i la unificació de tots els espais del jardí. També es proposa l’enderroc de grans peces de formigó i la retirada d’elements en dessús.

EXECUCIÓ DEL PROJECTE: Es procedeix a l’eliminació total de les baranes de ferro per unificar en un sol espai tota la superfície de les actuals terrasses incloent la pavimentació amb un terra tècnic antilliscant. Alhora caldrà incorporar aquest espai a la resta de pati salvant el desnivell existent de manera que els infants puguin transitar lliurament entre els dos espais.

També es desmantellen els elements malmesos o en desús existents a la zona de sorra per obtenir un espai obert on es situarà, en una part central, una muntanya de descoberta amb diferents propostes de pujada, plataforma i rampa. L’enjardinament de la muntanyeta es fa amb plantes aromàtiques per afavorir la descoberta a nivell olfactiu i tàctil. En un reclau del jardí es situa un espai de joc simbòlic amb cuineta per exteriors. Es col·loquen tanques de fusta en els accessos a les escales i jardineres de fusta que permeten delimitar espais. Es completa l’actuació amb la delimitació del sorral i l’aportació de sorra a la resta del jardí.

 

Els treballs de jardineria, d’aquest projecte, s’han realitzat en col·laboració amb el Centre Especial d’Ocupació del Maresme, que promou el treball de persones amb discapacitat intel·lectual.
  • 0-3

    Edat recomanada

  • Km 0

    Fabricat a Catalunya

  • Material de 1a qualitat

    Utilitzem fusta de pi massís i de bedoll, amb vernís ecològic.

  • Mobles a mida

    Adaptem les mides a l'espai disponible.

  • Perdurable

    Mobles molt resistents, de rendiment elevat i perllongat en el temps.

  • Sostenible

    Utilitzem materials naturals, 100% recicables.